Isnin, 22 Disember 2008

Barut VSBengkung


Salam semua,

Dah lama tak menulis kat sini, lama juga kan. Bz giler sejak akhir ni dek kerana nak siapkan paper work untuk program Mentor Dan Mentee ni. Perut pun dah semakin buncit asyik duduk depan PC jer No Exercise. Hehehe duduk depan pc pun leh gemok jugakkan.
Ehhh tapi betul kau ... Kalau kita lama asyik duduk jer memang lah perut maju kedepan. Cam ner nak buat yer.... So now saya dah kena pakai barut .

Tips nya

Kalau nak berbarut seelok nya malam hari . kerana kita dah tak makan lagi.Saya selalunya letakkan pati halia yang terhangat dipasaran tu kat perut dan kat peha. pastu tu suruhlah bibik kita tu ikatkan. Ketat tau dan tarik nafas. Pati halia ni bagus tau bila kita pakai . Kita akan sedakwa. Keluar angin dari badan.pastu bawa tidur lah sampai pagi.Pkaia barut ni akan flaternkan perut kita.

Apa beza Barut dan Benkung?

Lebih kurang jer fungsi nya keik kan yang mana besar. padatkan yang mana gelebeh. heheh. Jangan ketawa..... Betul lah.... Cuma Bengkung ni panjang berjela.... ye ker... tak pernah pakai pun....Tapi mereka kat sedap lah boleh naikkan bontot kita dan peranakka kita. Ni semua kena tau dan kena jaga.

Kalau nak kesanlagi efektif. Letakkan kapur dan limau or asam jawa. kat perut tu.. Tapi kulit perut tak tahan gaatl kau...

Tapi now semuadah ready madekan. Guna pati halia pun ok.


Rasa perut dah naik guna lah.

Setakat ni dahulu nanti kan cerita saya seterusnya

Tiada ulasan:

Sila Tinggalkan Komen Anda Disini :-